Monica Cameron


(zang, percussie, keyboard)

Monica was haar hele jeugd al met muziek bezig maar kreeg de show-smaak te pakken toen ze op 24-jarige leeftijd een aantal optredens meezong in de Willy Latino Band met o.a. Tony Sherman en Tommy Thompson. Foto Monica Later betrad zij het podium als achtergrondzangeres bij de Glenn Weisz Band waarmee ze ook Denise Jannah begeleidde, o.a bij een TV-show. Twee jaar daarna werd zij geïntroduceerd bij Palante. Bij deze band groeide ze uit tot leadzangeres en leerde percussie-instrumenten bespelen als bongo's, maracas en guiro. Intussen studeerde ze zang bij Laura van der Voort. Het sterke showelement van Palante leerde haar spelen mét het publiek. Als ervaren zangeres versterkte zij 3 jaar later de tienkoppige band Siembra, waarmee zij op grote podia in het buitenland heeft gezongen. In 2000 trad zij in Suriname op met Time Out, de Surinaamse begeleidingsband van Denise Jannah. Met de Eddie C. Superband was Monica in 2004 te zien in de TV-show van Barend en van Dorp en op verschillende grote festivals. In Libra is Monica leadzangeres en speelt percussie en keyboard. Door de vele bruiloften en festivals waar Libra optreedt is ook het poprepertoire steeds verder uitgebreid en weet zij met haar warme stem en open uitstraling, het publiek mee op sleeptouw te nemen en van iedere gelegenheid een gezellig feest te creëren.

Margreet Busstra


(saxofoons, fluit, zang, keyboard)

Margreet is als jongste uit een muzikantenfamilie opgegroeid met de Groten van de Jazzwereld: waar leeftijdgenoten uit hun dak gingen op Michael Jackson en Madonna, luisterde Margreet naar John Coltrane en Miles Davis. Op 12-jarige Foto Margreet leeftijd begon zij met dwarsfluitles en aangestoken door vader Busstra kwam daar op haar 15é jaar de saxofoon bij. Vanaf 1988 studeerde Margreet alt- en tenorsax aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (afd. Improviserend Musicus). Margreet is een van de weinige instrumentalisten die ook gezegend is met een warme jazzy zangstem. Dit talent werd verder ontwikkeld in lessen bij Dennis Kievit en Sylvia Langelaan. Margreet musiceerde in binnen- en buitenland met o.a. : Salsa d'Amsterdam, Latin Connection, Gerald y La Ritmica, Toque de mujer (salsa), The Bob Color (pop-showband), Sophisticated Ladies, Five times a Lady, Shades of Sounds quartet (jazz). In 2000 speelde ze op het North Sea Jazz Festival met de Clarence Gatemouth Brown Big Band. Zij is te horen op de CD's Alice & Friends van de formatie Alice in Dixieland als gastsoliste: en op Live in Belgium van Gerald y La Ritmica.

Mark Milan


(keyboards, synthesizer-bas, zang)

Mark kwam al jong in aanraking met muziek. Op 8-jarige leeftijd begon hij met orgelles en op zijn 16é stapte hij over naar de piano. In 1992 studeerde hij af aan het Hilversums Conservatorium (afd. Jazz). Dit werd opgevolgd door een studie aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 1996 afstudeerde (afd. Wereldmuziek). Foto Mark Vanaf zijn 18é speelde hij echter al regelmatig met de uit de Chicago afkomstige bluesgitarist Ronald Abrams. Mark heeft bekendheid verworven door zijn veelzijdige spel en muzikaliteit. Hij heeft o.a. gespeeld met: Rumbata, Gerardo Rosales, Unisono (salsa), Denise Jannah, Saskia Laroo (jazz), Ronald Snijders, Fra-Fra Sound/Big Band (Afro-Caribbean jazz), Trafassi (Caribbean showband), Broadway Soul Jam (theatershow Joop vd Ende). Met Fra-Fra Sound tourde Mark door Europa, Afrika, Jamaica, Cuba en Suriname. In 2002 tourde hij met de Afro Caribbean All Stars door Zuid-Afrika. In 1998 speelde Mark op het North Sea Jazz Festival met de Fra-Fra Big Band en in 2001 met Eddy Veldman's Opoyeye. Verder is Mark ook te horen op de CD's van Fra-Fra Sound en Rumbata. In Libra is Mark multifunctioneel; hij speelt keyboard, synthesizer-bas en zingt tegelijkertijd!

Gregory Kranenburg


(drums, percussie, zang)

Foto Greg Geboren in Paramaribo Suriname in 1967, was Gregory Kranenburg als kind al sinds zijn 5e jaar bezig met muziek. Greg belandde na een paar jaar les in de Surinaamse popgroep SouthSouthWest. Na 7 jaar SSW vertrok hij naar Nederland voor studie aan het Rotterdams Conservatorium die hij vele jaren daarna in Alkmaar afmaakte. Ondertussen verleende hij zijn krachten als slagwerker aan verschillende projecten uit binnen en buitenland w.o. Palante, Kingsize Blues Band, Denise Jannah, Abby's Gospel, Harto's Band, Jerome Lee, Barbera Lynn, Eddy Floyd, MTV Germany, Fra Fra Sound, Patrick Sedoc, Brainpower, Elizabeth Cutler en Nazaten. Greg deed veel ervaring op tijdens tournees door Europa, West- en Zuid Afrika en Zuid-Amerika. Momenteel geeft hij drumles op de muziekschool in Amsterdam. Bij Libra functioneert Greg bij verschillende formaties als drummer of percussionist, gecombineerd met achtergrondzang waardoor al zijn muzikaliteit en drum- percussie- en zangkwaliteiten op de juiste plaats vallen.

Vivian van der Veen


(zang, percussie)

Foto Vivian Vivian heeft in zeer verschillende rollen het podium beklommen: als danseres met sambagroepen waaronder de internationale Braziliaanse showdansgroep Brasil Tropical. Later als actrice, zangeres en danseres heeft zij haar publiek in diverse toneelstukken en musicals (ook in het buitenland) weten te vermaken. Op T.V. is zij als gastspeelster in enkele series verschenen. Pas vanaf haar 20ste begon ze bij diverse bands te zingen. Met de groepen ĎN-Joy en City Rhythm is zij een aantal maanden op tournee geweest in IndonesiŽ. Zij was tevens de leadzangeres van Palante van weleer en van The Tropics Sound. Ook was Vivian te zien in de musical "Miss Saigon". In Libra is Vivian de andere leadzangeres en ook als danseres het stralend middelpunt van het podium.

Jeannine La Rose


(zang, percussie)

Foto Jeannine Zangeres Jeannine La Rose kon eerder zingen dan praten en kan zich daarom geen leven voorstellen zonder muziek. Na de middelbare school besloot Jeannine van haar passie haar werk te maken en ging naar het Conservatorium. Na deze opleiding studeerde ze verder in BraziliŽ. Haar talent, opleiding en ervaring maken Jeannine tot succesvolle all-round zangeres. Van latin-jazz en kaseko tot pop en R&B. De zangeres voelt zich thuis in diverse muzikale genres. Als geen ander weet ze een nummer eigen te maken. Dit talent heeft de vocaliste op vele plekken gebracht. Ze tourde als lead-zangeres met de populaire Braziliaanse band Lyabas door Turkije, veroverde Europeese podia met Award Winning band Electro-Coco, zong onder meer met Denise Jannah en Izaline Calister, gaf zangles aan talentvolle vocalisten en was vocal-coach bij grote theaterproducties. Kortom Jeannine La Rose is een veelzijdige zangeres die bij LIBRA volledig tot haar recht komt!


Biografie

Monica Cameron

Margreet Busstra

Mark Milan

Gregory Kranenburg

Vivian van der Veen

Jeannine La Rose